top of page

ניקוז לימפטי פנים
-

לא טכניקה נפרדת, אלא חלק מהתמונה

המערכת הלימפתית הפכה בשנים האחרונות לאחד הנושאים הפופולריים ביותר בעיסוי פנים — ויש לכך סיבה טובה. היא משתתפת באופן רציף בשמירה על מאזן הנוזלים ובסביבה הפיזיולוגית של הרקמות, ובפנים אפילו שינוי קטן בנפח הנוזלים יכול להשפיע באופן ניכר על המראה.

אבל המערכת הלימפתית היא רק חלק מהתמונה.

מה ייחודי בגישה שלנו?

אנחנו מלמדים לראות את התמונה המלאה — אבל גם לדעת לפרק אותה למערכות שמרכיבות אותה.

כל תופעה אסתטית או טיפולית נבחנת לא כבעיה מקומית, אלא כתוצאה של כמה גורמים שפועלים יחד.
 

למשל, כשאנחנו מסתכלים על נטייה לצניחת רקמות, לא נשאל רק איך “להרים” את האזור.
נבדוק מה התרומה של המתח והפעילות השרירית, מה קורה במאזן ובתנועת הנוזלים, כיצד המערכת הלימפתית משתתפת בתמונה, ומה התפקיד של סטרס ומערכת העצבים בתהליכים שמחזיקים או מחמירים אותה.
 

כך אנחנו בונים את היגיון העבודה:
לא לפי סימפטום אחד, אלא לפי המערכות שמייצרות אותו יחד.
 

אותו עיקרון קיים גם בטכניקת ניקוז לימפטי עצמה.

בעבודה לימפתית, למשל, אנחנו לא מתמקדים בסחיטה מכנית של הרקמות כדי “להוציא נוזלים”. אנחנו מלמדים לעבוד בקצב, בעומק ובאיכות מגע שמתאימים לפיזיולוגיה של המערכת הלימפתית — וליצור תנאים שבהם היא יכולה להגיב באופן טבעי.
 

המטרה היא לקבל שינוי שאינו נכפה על הרקמה, אלא נוצר מתוך שיחה עם המערכת: מדויק יותר, בטוח יותר ועם פחות סיכון לתגובות לא רצויות.
 

זו למעשה הליבה של כירומסאז' IQ
להבין אילו מערכות יוצרות את התופעה, ואז לדבר עם כל אחת מהן בשפה הפיזיולוגית שלה.

מה למעשה לומדים בקורס?
 

ניקוז לימפתי נלמד אצלנו כחלק ממערכת רחבה יותר של כירומסאז׳ IQ — לא כטכניקה שעומדת בפני עצמה.
 

החלק התיאורטי (אונליין) מסביר כיצד המערכת הלימפתית פועלת, באילו תופעות אסתטיות היא יכולה להשתתף, ואילו מאפיינים של המגע — קצב, עומק, כיוון ואיכות התנועה — מתאימים לעבודה איתה.
 

תרגול מעשי, תמיד בהדרכה ישירה של מדריכ/ה מנוסה.
העבודה הלימפתית מבוססת על מגע עדין, איטי ומדויק מאוד, ולכן חשוב ללמוד אותה ממש “מיד ליד” — לקבל תיקון בזמן אמת של הקצב, העומק, הכיוון ואיכות המגע, ולא רק לנסות לחקות תנועה שראינו.

בהמשך משלבים את העבודה הלימפתית בתוך החשיבה והפרוטוקולים המלאים של הקורס.
 

מתוך כ־37 שעות הלימוד, בערך רבע מוקדש להבנה ולתרגול של העבודה עם המערכת הלימפתית.
 

בתוך טיפול פנים מלא של 60 דקות, החלק הלימפתי יכול להימשך מחמש דקות ועד כרבע שעה, בהתאם למה שאנחנו מזהים אצל הלקוח ולמטרת הטיפול.
 

במקרים שבהם יש לכך הצדקה, ניתן גם לבצע טיפול המבוסס בעיקרו על ניקוז לימפתי בפני עצמו.

ללחוץ על מנת ליצור קשר איתנו בווצאפ
תלמידות מספרות
bottom of page